Frissen Vasból

2021.07.08. 08:06

A rendőrség megerősítette: 25 év után valóban elfogták a gersekaráti Joli néni gyilkosát – videó

Egy lassan 25 éve történt emberölés feltételezett elkövetőjét vette őrizetbe a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda.

police.hu, vaol.hu

Fotó: Police.hu

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda csütörtök reggel megerősítette a Vas Népe szerdai információit. A nyomozás részleteiről egy közleményt is kiadtak:

1996 decemberében a Vas megyei Gersekaráton megöltek egy 84 éves asszonyt. Az elkövető az idős sértettet saját házában bántalmazta, majd megfojtotta. Holttestét a ház udvarán található mellékhelyiségbe rejtette el, majd az áldozat pénzével és aranyékszereivel távozott a helyszínről – írja a police.hu.

A sértett idős kora ellenére a közösség meghatározó és aktív tagja volt, ezért halála és különösen annak körülményei megrázták a kistelepülésen élőket. A széleskörű nyomozás ellenére az elkövető kilétét nem sikerült azonosítani.

Az üggyel 2021-ben kezdtek foglalkozni az KR NNI gyilkossági nyomozói, majd a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársaival összefogva a nyomozás továbbfolytatása mellett döntöttek.

Az újraindult nyomozás során a KR NNI által végrehajtott adatgyűjtések és tanúkihallgatások mellett, a tudomány mai állásának megfelelő eszközökkel végzett szakértői vizsgálatok vezettek eredményre. Sikerült azonosítani a bűncselekmény feltételezett elkövetőjét, akit a nyomozó iroda és a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai 2021. július 6-án reggel fogtak el Vasváron.

Az elkövetéskor még csak 20-as éveiben járó, most 46 éves N. Zsoltot a hatóságok nyereségvágyból elkövetett emberöléssel gyanúsítják, őrizetbevételét követően előterjesztést tettek letartóztatására a nyomozás felügyeletét ellátó Vas Megyei Főügyészség felé.

A nyomozást a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Életvédelmi és Célkörözési Főosztálya folytatja. A KR NNI a jövőben is folytatja azoknak az ügyeknek a felderítését, amelyeknél a modern technika eredményt hozhat.

ITT olvashatja azt is, hogyan írt lapunk a 25 évvel ezelőtti esetről!

Fejlemény:

https://www.vaol.hu/kozelet/helyi-kozelet/meghallgatasa-kozben-rosszul-lett-a-gersekarati-emberoles-feltetelezett-elkovetoje-fotok-5096909/

https://www.vaol.hu/kek-hirek/helyi-kek-hirek/durva-allitolag-nehany-eve-meg-rendor-volt-a-gersekarati-emberoles-feltetelezett-elkovetoje-5096534/

Előzmény:

https://www.vaol.hu/kozelet/helyi-kozelet/25-ev-utan-fogtak-el-a-gersekarati-joli-neni-gyilkosat-a-dns-e-buktathatta-le-az-elkovetot-5094263/

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában