Baleset

2021.07.06. 11:20

Felborult egy autó, miután kisbusszal ütközött a 86-os úton – fotók, videó

A személyautó az ütközéstől előbb keresztbe csúszott, majd felborult és a tetején többször átfordulva 70-80 méterrel arrébb az út bal oldalán lévő fás-bokros területre csapódott.

Horváth Balázs

Kedden reggel egy Peugeot személyautó haladt a 86-os főúton Szombathely felől Csorna irányába, amikor Szeleste előtt a jármű balesetet szenvedett. Egy kisbusz érkezett a 88-as főúton Sárvár irányából, amikor a sofőr a 86-os út kereszteződésében figyelmetlen volt és nem vette észre a neki balról érkező Peugeot-t, ezért elindult és a Peugeot oldalának ütközött. A személyautó az ütközéstől előbb keresztbe csúszott, majd felborult és a tetején többször átfordulva 70-80 méterrel arrébb az út bal oldalán lévő fás-bokros területre csapódott.

Fotó: Horváth Balázs

A sofőr szerencsére használta a biztonsági övet, így nem zuhant ki az össze-vissza csapódó autóból, de így is súlyosan megsérült, ezért a mentők a szombathelyi kórházba szállították. A helyszínre a sárvári tűzoltók is kiérkeztek, akik áramtalanították a járműveket. A mentés és a helyszínelés idején rendőrök irányították a forgalmat.

Ismét több olyan sofőr volt, akik mintha észre sem vették volna sem a forgalmat irányító és lassabb haladásra utasító rendőröket, sem pedig az út szélén megkülönböztető jelzéssel álló járműveket, gyakorlatilag lassítás nélkül hajtottak be a baleset helyszínére. Egy Ford vezetője pedig még a helyszínelést végző rendőrt is majdnem elütötte, aki láthatósági mellényben dolgozott az úton, pedig a sofőr előtte már több rendőr mellett is elhaladt.

VIDEÓ

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!