csoportos bűnelkövetés

2021.07.01. 08:19

Négyen egy ellen – Kifigyelték, átverték és kifosztották a vasi férfit

A Szombathelyi Járási Ügyészség a bűncselekmény elhárítására korlátozottan képes személy sérelmére csoportosan elkövetett rablás bűntette miatt emelt vádat három személy, köztük egy fiatalkorú nő ellen, míg két társukat csoportosan elkövetett kifosztás bűntettével vádolja.

vaol.hu

Az ítélet tavaly novemberben született meg, úgy tudni, az egykori társ letöltendő börtönbüntetést kapott. Illusztráció: Szendi Péter

Fotó: Illusztráció

A Vas Megyei Főügyészség közleményében az áll, hogy a vádirat szerint a sértett alkoholt fogyasztott egy vendéglátóhelyen 2019 december végén Káldon, ahol ekkor a kifosztással vádolt két férfi is jelen volt. A két vádlott megfigyelte, hogy a sértett nagy összegű készpénzt tart magánál, amikor a sértett elővette a pénztárcáját, hogy kifizesse a fogyasztását.

A két vádlott elhatározta, hogy megszerzik a sértett pénzét, ezért elmentek egy rokonukhoz, ahol beavatták a tervükbe az ott tartózkodó két nőt, köztük az egyikük fiatalkorú barátnőjét, aki éppen szökésben volt a kijelölt gyermekotthonból. A négy vádlott a sértett után indult autóval, akit meg is találtak a buszmegállóban. A vádlottak felajánlották a sértettnek, hogy hazaviszik autóval. A gyanútlan, betegsége miatt hiszékeny és befolyásolható sértett megörült az ajánlatnak és beült a kocsi hátsó ülésére a két nő közé.

Röviddel az elindulást követően a járművezető szándékosan lefullasztotta az autót és kiszállította a hátsó ülésen utazókat, hogy tolják meg a járművet. A vádlottak terve az volt, hogy a két nő a kocsi megtolása közben észrevétlenül megszerzi a sértett nadrágjának hátsó zsebében lévő pénztárcát. A két nő azonban nem tudta megszerezni a pénztárcát, mert a sértett nadrágzsebén gomb és cipzár is volt. Visszaültek az autóba és újra elindultak, majd a járművezető ismét szándékosan lefullasztotta a kocsit, kiszállította a hátsó ülésen utazókat, hogy tolják meg a járművet, azonban a két nő ekkor sem tudta megszerezni a sértett pénztárcáját.

Ekkor a két férfi elment egy harmadik társukért, miközben a két nő társaságában hagyták a sértettet. A két nő ekkor megpróbálta elcsábítani a sértettet, az egyikük ölelgetni kezdte, miközben a másik megint megpróbálta elvenni a pénztárcát, azonban ekkor sem járt sikerrel. Időközben a két férfi visszaérkezett a harmadik társukkal, aki szintén beült a sértettel és a két nővel a kocsi hátsó ülésére és ismét elindultak, de ekkor már nem a sértett lakóhelye, hanem a közeli erdős terület felé.

A járművezető ismét lefullasztotta az autót, a hátsó ülésen ülő két nő, egy férfi és az ekkor már ijedt sértett újra kiszálltak, hogy megtolják a járművet. A társasághoz legutoljára csatlakozott vádlott azonban az eredeti tervtől eltérve leteperte a sértettet a földre, a hátára térdelt és leszorította, eltépte a nadrágzseb gombját, elhúzta a cipzárt, majd a két nő kitépte a pénztárcát a sértett zsebéből.

A három vádlott visszaült az autóba, az ott várakozó két társuk mellé, majd elhajtottak a helyszínről. A sértett pénztárcájában 1 millió forint volt, amit a vádlottak elosztottak maguk között. A járási ügyészség valamennyi vádlottal szemben végrehajtandó szabadságvesztés kiszabását indítványozta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában