Emberkereskedelem

2021.07.15. 11:24

Négyen is jól éltek itthon a Berlinben prostitúcióra kényszerített nők bevételéből – videó

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Felderítő Főosztály Emberkereskedelem Elleni Osztálya nyomozást folytat id. B. Zsolt, ifj. B. Zsolt, B. Attila és B. János sátoraljaújhelyi lakosokkal szemben emberkereskedelem megalapozott gyanúja miatt.

origo.hu

Fotó: police.hu

Az egymással rokoni, baráti kapcsolatban álló gyanúsítottak 2013 és 2019 között közreműködtek legalább kilenc, kiszolgáltatott helyzetben lévő magyar nő Berlinbe szállításában és elszállásolásában, hogy ott prostitúciós munkát végezzenek. Az elkövetők Berlinben az áldozatok tevékenységét szoros felügyelet alatt tartották, meghatározva számukra a munkavégzés időtartamát és pontos helyszínét, illetve a tőlük elvárt napi bevétel minimum összegét. Keresetüket részben vagy egészben elvették, és azt saját megélhetésükre fordították – tudta meg az Origo.

AZ ÉVEK SORÁN TÖBB 10 MILLIÓ FORINTOT SZEREZTEK ÍGY A KISZOLGÁLTATOTT HELYZETBEN TARTOTT ÁLDOZATOKTÓL.

A nyomozás során beszerzett bizonyítékok alapján az Emberkereskedelem Elleni Osztály felkérésére 2021. július 13-án a reggeli órákban több rendőri egység összehangolt akciójában elfogták mind a négy gyanúsítottat.

Az öt helyszínen tartott kutatás során mobiltelefonokat, SIM-kártyákat, feljegyzéseket, készpénzt, illetve egy személygépkocsit is lefoglaltak.

A gyanúsítottak terhére rótt minősített emberkereskedelem bűntett büntetési tétele 2 évtől 8 évig terjedő szabadságvesztés.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában