Frissen Vasból

2021.07.20. 14:09

Pósfai háztűz: Még aludt a tulaj, miközben már lángokban állt feje fölött a tető – frissítve

Kedden délelőtt, egyelőre ismeretlen okból tűz keletkezett a Kossuth Lajos utca egyik házában. A lakóépület és a vele egybeépített melléképület teteje is teljesen leégett. Miközben a tető lángokban állt, a ház tulajdonosa javában aludt. Az ittas férfit időben sikerült a házból kimenteni. Őt és a szomszédját füstmérgezés gyanújával kórházba szállították.

Gyöngyössy Péter

Fotó: Horváth Balázs

A pósfai lakóházban keletkezett tüzet a sárvári hivatásos tűzoltók oltották el, de Szombathelyről a Katasztrófavédelmi Műveleti Szolgálat is kivonult. A tűzoltók két gázpalackot kivittek az épületből, azok nem kaptak nagyobb hőterhelést. Volt kint a rendőrség, és a helyszínre érkeztek az áramszolgáltató szakemberei is. A tűz keletkezésének okát vizsgálják.

Tegnap, nem sokkal a déli harangszó előtt már lassan oszlott a csődület a Kossuth utca környékén. A tűzoltók már pakoltak, az emberek kis csoportokban tárgyalták a történteket. Horváth Györgyné és Csupor Sándorné egymás szavába vágva mesélték, hogy reggel először azt hitték, hogy a szél hordja a port az utcán, aztán kiderült, hogy a füst hömpölyög. A redőnyt is le kellett húzni.

– A szomszédasszony éppen az árkot tisztogatta, ő nagyon sok füstöt nyelt – mesélte Horváth Györgyné. – Úgy segítettük ki az árokból, a mentőhöz kísértük. El is vitték füstmérgezéssel. A helyszínen mindvégig jelen lévő Horváth András polgármester elmondta: a felesége vette észre, hogy lángol a szemben lévő ház. Ő hívta a 112-t. A házban az ötvenes éveit taposó férfi egyedül lakott. Alkalmi munkákból élt.

– Amikor a sógorával rátaláltunk a lángoló tetejű házban, még aludt – mesélte a polgármester. – Kihoztuk a házból, a mentők elvitték füstmérgezés gyanújával. Pósfán az önkormányzatnak nincs szükséglakása. Logikus lenne, hogy a rokonai befogadják, ami az életmódja miatt nem lesz egyszerű. Tóth-Toki Rita 21 éve vált el a férfitől. Akkoriban lényegében elmenekült a férjétől, miután már nem bírta tovább.

Most is tart tőle, mert, ha iszik agresszívvé válik. – A sürgősségin most érdeklődtünk felőle, de ott azt mondták, hogy már lelépett – mesélte.

Nem sokkal a déli harangszó után a férfi meg is érkezett egy szál zokniban, taxival. A felére lealkudott, de így is tízezres fuvardíjra nem volt pénze, ismerősöktől lejmolta össze az összeget. A tűzoltók hiába kérdezték a még mindig ittas férfit a tűz keletkezési körülményeiről, nem tudott érdemben válaszolni.

Előzmények:

https://www.vaol.hu/kek-hirek/helyi-kek-hirek/teljesen-leegett-egy-lakohaz-tetoszerkezete-posfan-fotok-5129996/

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában