Frissen Vasból

2021.07.20. 13:00

Tizenkilencszer riasztották a tűzoltókat a vasi viharkárok felszámolásához

A szombati és vasárnapi napon hirtelen lehulló nagy mennyiségű csapadék okozott gondot a megye több településén. A Vas megyei tűzoltókat tizenkilenc alkalommal riasztották a viharkár okozta károk felszámolásához.

vaol.hu

Fotó: Szentgotthárdi Katasztrófavédelmi Őrs

A Vas megyei tűzoltókat szombaton főként a Kőszeg hegyaljai településekre riasztották vízkárok felszámolásához, míg az esti órákban és a vasárnapi napon a szombathelyi, a szentgotthárdi, a celldömölki és a répcelaki térségben is szükség volt tűzoltói beavatkozásra. Többségében kidőlt fák eltávolításához, pincében, átereszekben felgyülemlett esővíz szivattyúzásához riasztották a hivatásos, önkormányzati és önkéntes tűzoltó egységeket – adta hírül a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság honlapja.

Fotó: Szombathelyi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság

Hét esetben vízszivattyúzást hajtottak végre Velemben, Cákon, Kőszegen és Répcelakon. Tizenkét alkalommal pedig kidőlt fák, leszakadt faágak eltávolítása miatt riasztották a tűzoltókat. Ezeknél a beavatkozásoknál motoros láncfűrészt használtak a fák feldarabolásához.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában