Traffipax

2021.08.19. 08:34

Egészen elképesztő: egy hét alatt több mint 400 gyorshajtót mértek be Vas megyében

Vas megye útjain is fokozott figyelmet kapott az elmúlt héten a sebesség-ellenőrzés.

police.hu

Fotó: Vas Megyei Rendőr-főkapitányság / police.hu

A „ROADPOL Speed” elnevezésű, európai szintű ellenőrzés keretében a Vas megyei rendőrök is fokozott sebesség-ellenőrzést hajtottak végre a megye útjain 2021. augusztus második hetében. Az ellenőrzés célja a közlekedésbiztonsági helyzet javítása, valamint a szabálytalanul közlekedő járművezetők forgalomból történő kiszűrése volt. – írja hivatalos oldalán a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság.

Az ellenőrzés ideje alatt a vasi rendőrök összesen négyszáztizenhárom esetben intézkedtek sebességtúllépés miatt. A rendőrök nyolcvan alkalommal meg is állították a szabályszegőket. Közülük huszonhat járművezetővel szemben helyszíni bírságot szabtak ki, míg ötvennégy sofőrrel szemben eljárást kezdeményeztek. Megállítás nélküli ellenőrzés során pedig összesen háromszázharminchárom esetben rögzítettek gyorshajtást az egyenruhások, ezekben az esetekben az üzemben tartó közigazgatási bírságra számíthat.

A Vas Megyei Rendőr-főkapitányság a közlekedési balesetek elkerülése érdekében felhívja a járművezetők figyelmét, hogy minden esetben tartsák be a sebességhatárokat! A közlekedési szabályok megszegése súlyos következményekkel járhat!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában