Frissen Vasból

2021.08.03. 10:54

Kamion balesete miatt teljesen le kellett zárni az utat Söpte felé – fotók, videó

Az útlezárás miatt nagy torlódás alakult ki a környéken.

Horváth Balázs

Fotó: Horváth Balázs

Kedden a reggeli órákban egy kamion tartott Szombathely felől Söpte irányába, amikor a sofőrnek az útépítésnél kihelyezett táblák miatt nagyon az út szélén felé kellett húzódni. A szerelvény egyik kereke ekkor lehajtott az útról a magas padkán, ettől a jármű irányíthatatlanná vált, majd „bebicskázott”.

A kamion teljes szélességében elfoglalta az utat, emiatt a Söpte és Szombathely közötti útszakaszt teljes szélességében le kellett zárni. A helyszínre a szombathelyi tűzoltók és a Katasztrófavédelem Műveleti Szolgálata is kiérkezett, mivel a kamion veszélyes anyagot – műtrágyát – szállított. A műszaki mentés hosszabb időt vett igénybe, a forgalom nem sokkal fél 11 előtt indulhatott újra az érintett szakaszon.

Az útlezárás miatt nagy torlódás alakult ki a környéken, amit még tovább súlyosbított az, hogy a Kőszeg – Szombathely közötti vasútvonal felújítása miatt munkagépek dolgoznak a 86-87-es főutak közös szakaszától nem messze, ezek a gépek pedig megzavarták a vasúti átjáró sorompójának érzékelőit, emiatt a sorompó össze-vissza jelzett pirosat az autóknak, illetve a sorompó is többször lezárt. A környéken ez óriási torlódást okozott, a járművek kilométereken keresztül torlódtak.

VIDEÓ:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában