Frissen Vasból

2021.08.23. 15:49

Kerékpárost ütöttek el Szombathelyen – fotók

Horváth Balázs

Fotó: Horváth Balázs

Hétfőn délután egy kerékpáros haladt a forgalommal szemben Szombathelyen, a Paragvári utca mellett lévő bicikliúton. Az idős hölgy behajtott a Váci Mihály utca kereszteződésébe, ahol egy neki balról, a Váci Mihály utcából érkező kisteherautó elütötte. A kerékpáros megsérült, a mentők kórházba szállították.

Fotók: Horváth Balázs

Ahogy Szombathely több pontján is gond van a kerékpárutak felfestésével, itt is veszélyes a kereszteződés: bár azon az oldalon, ahol a baleset történt, korábban behajtani tilos tábla van, de a kereszteződés másik oldalán már nincs, mivel a Paragvári utca túloldalán haladó kerékpárút itt keresztezi az utcát és ezen az oldalon folytatódik tovább.

Fotók: Horváth Balázs

Tovább bonyolítja a helyzetet, hogy a behajtani tilos tábla ellenére a kerékpárút közepén elválasztó felfestés van egy részen, de ennek csak az egyik oldalán új a festés, így összezavarja az erre haladókat. De még ez is fokozható: a Váci Mihály utca felől az autósoknak az van jelölve az elsőbbségadás kötelező táblánál, hogy mindkét irányból számítani kell kerékpáros érkezésére.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában