Frissen Vasból

2021.09.21. 08:13

Huszonnyolcrendbeli katalizátorlopásért kell felelnie a szombathelyi férfinek

Több társával együtt, 2020 szeptemberétől követte el a bűncselekményeket.

vaol.hu/police.hu

A szombathelyi járőrök 2020. október 17-én, a hajnali órákban egy személygépkocsival közlekedő 18 éves helyi lakost és három utasát igazoltatták Szombathelyen. Az ellenőrzés során megállapították, hogy a fiatal egy másik gépkocsira kiadott hatósági jelzéssel közlekedett autójával, valamint korábban már a járművezetéstől is eltiltották. A jármű átvizsgálása során több olyan eszközt is találtak a gépkocsiban, amelyek alkalmasak voltak katalizátorlopások elkövetéséhez. A személyeket a rendőrök a Szombathelyi Rendőrkapitányságra előállították, elszámoltatták.

Fotók: police.hu

A nyomozók a 18 éves személyt és társait gyanúsítottként kihallgatták, melynek során több bűncselekmény elkövetését is beismerték. Az eljárás során a beszerzett adatok, információk, tanúvallomások alapján megállapították, hogy a helyi fiatal 2020 szeptemberétől összesen huszonnyolc gépkocsi katalizátorát tulajdonította el, vagy kísérelte meg eltulajdonítani Szombathelyről. A lopások során nemcsak egy, hanem több alkalommal is volt segítőtársa, akiket a rendőrök szintén elszámoltattak.

A fiatal megalapozottan gyanúsítható volt továbbá azzal is, hogy 2020. október 31. és 2020. november 16. közötti időben egy szombathelyi lakostól bérelt ingatlanból, a lakás berendezési tárgyait a tulajdonos tudta és beleegyezése nélkül elszállította és azokat eladta.

A szombathelyi személlyel szemben összesen huszonnyolc rendbeli üzletszerűen, dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás vétség, egy rendbeli egyedi azonosító jellel visszaélés bűntett és egy rendbeli üzletszerűen elkövetett sikkasztás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytattak büntetőeljárást.

A szükséges eljárási cselekményeket a Szombathelyi Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya elvégezte és a keletkezett iratokat vádemelési javaslattal a Szombathelyi Járási Ügyészségnek megküldte.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában