Frissen Vasból

2021.09.27. 13:47

Rengeteg szabálytalanság a vasi utakon: itt van a fokozott rendőri ellenőrzés eredménye

Vas megye útjain is fokozott figyelmet kapott a passzív biztonsági eszközök helyes használata, valamint a menet közbeni, kézben tartott mobiltelefon-használat.

Vas Megyei Rendőr-főkapitányság

Fotó: Police.hu

A rendőrök az elmúlt héten, a „Safety Days” elnevezésű baleset-megelőzési program keretében közúti ellenőrzést tartottak Vas megye útjain. A fokozott közlekedésrendészeti ellenőrzés ezúttal a passzív biztonsági eszközök megfelelő használatára, valamint a vezetés közbeni, kézben tartott mobiltelefon-használatra fókuszált – tájékoztatott hivatalos oldalán a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság.

A rendőrök az ellenőrzött járművekben összesen huszonhét alkalommal tapasztalták a biztonsági öv használatának elmulasztását, öt sofőrrel szemben pedig vezetés közbeni kézben tartott mobiltelefon-használat miatt intézkedtek.

Baleset-megelőzési szempontból kiemelt fontosságú a biztonsági öv, valamint a gyermekbiztonsági rendszer előírásszerű használata. Egy esetlegesen bekövetkező baleset, valamint egy erős fékezés esetén megvédi a járművezetőt és az utasokat is a sérüléstől.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában