Intézkedés

2021.10.15. 08:33

A rendőrök nyerték az autós üldözést Bucsuban, az embercsempész árokba hajtott

A moldáv férfi tíz illegális migránst szállított, akik szír állampolgárnak mondták magukat.

Police.hu

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztálya Székesfehérvári Osztályának információi alapján az egyenruhások 2021. szeptember 11-én, a hajnali órákban, Bucsu belterületén egy román forgalmi rendszámú gépkocsit akartak intézkedés alá vonni, a gépkocsi vezetője azonban járművével az út melletti vízelvezető árokba hajtott. A sofőr megpróbált elmenekülni a helyszínről, azonban őt a járőrök rövid időn belül elfogták és előállították a Főkapitányságra – tájékoztat a police.hu.

A sofőrön kívül a gépkocsiban tíz személy utazott, akik szír állampolgárnak mondták magukat. Az utasok a rendőri intézkedés során sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták hitelt érdemlően igazolni, ezért őket a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

A gépkocsit vezető férfi az intézkedés során egy román útlevelet adott át a rendőröknek, azonban igazoltatása során magát moldáv állampolgárnak mondta. A 31 éves sofőrrel szemben – őrizetbe vétele mellett – embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt büntetőeljárás indul.

A szükséges eljárási cselekményeket a Szombathelyi Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya elvégezte és a keletkezett iratokat a vádemelés érdekében a Szombathelyi Járási Ügyészségnek megküldte.

Ezek is érdekelhetik