Frissen Vasból

2021.10.29. 07:16

Durva baleset volt Bucsunál, az egyik sofőr ittas volt, a másik lelépett a helyszínről – fotók

Horváth Balázs

Fotó: Horváth Balázs

Csütörtökről péntekre virradóra egy utánfutós román rendszámú Mercedes és egy szintén román Opel haladt egymás mögött a 89-es úton Bucsu közelében, amikor az Opel vezetőjének elmondása szerint egy Ford előzte meg az ő járművét, majd besorolt az Opel és a Mercedes közé, mivel szemből – Ausztria felől – egy másik autó érkezett.

A szemből érkező jármű elhaladása után a Ford vezetője hirtelen az utánfutós Mercedes előzésébe kezdett ott, ahol ezt záróvonal tiltja, de a szemtanú szerint a Ford nem használta az irányjelzőt sem. Ugyanekkor egy valószínűleg Audi típusú személyautó érkezett nagy sebességgel a járművek mögül szintén szabálytalanul, a záróvonalnál előzve, ami a szintén szabálytalanul előzni szándékozó Forddal ütközött.

A Ford ezután irányíthatatlanná vált és a Mercedes utánfutójának ütközött, amitől a Mercedes a szalagkorlátnak csapódott és az utánfutón lévő másik jármű is leesett. A Ford és az Audi is megpördült, és a menetiránnyal szemben állt meg, a Mercedes által szállított jármű pedig a szalagkorlát tetejére borult.

A baleset után a szintén sérült – feltehetőleg – Audi típusú személyautó anélkül, hogy a sofőr meggyőződött volna arról, hogy a balesetben megsérültek-e, elhagyta a helyszínt, őt a rendőrök keresik. A közelben több forgalomfigyelő kamera is működik, így a rendőrök valószínűleg meg fogják találni a járművet.

Információink szerint az is kiderült a helyszínen, hogy a Ford sofőrje ittasan vezetett.

A mentés és a helyszínelés idején a 89-es főút érintett szakaszát több órára teljesen le kellett zárni. A balesetben szinte csodával határos módon senki nem sérült meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában