Frissen Vasból

2021.10.31. 07:45

Villanyoszlopot döntött ki egy autó Szombathely határában – fotók, frissítve

Motorversenyre indult a vétlen autóban utazó család.

Horváth Balázs

Fotó: Horváth Balázs

Frissítve!

10.15

Időközben felvette a kapcsolatot velünk a fiú édesanyja, és elmondta, hogy mégis sikerült időben a versenyre érniük. A baleset után a fiú első mondata az volt, hogy nem hagyhatja cserben a csapatot. Sok sikert kívánunk a versenyhez!

7.30

Vasárnap reggel két autó ütközött össze Szombathely határában, a 86-os főút várost elkerült szakaszán. Egy Fiat kisteherautó haladt a 86-os úton a Körmendi út felől, amikor balról, egy mellékútról egy Volkswagen hajtott ki az elsőbbségadás kötelező tábla ellenére. A Fiat utasának elmondása alapján a Volkswagen vezetője valószínűleg nem vette észre az amúgy a bokroktól és fákról nagyon nehezen észrevehető táblát, és fékezés nélkül hajtott ki a főútra, ahol a két jármű összeütközött.

A Volkswagen ezután irányíthatatlanná vált és egy beton közvilágítási oszlopnak csapódott, amit kidöntött. A balesetben szerencsére nem sérült meg senki. A műszaki mentésben a szombathelyi tűzoltók és az áramszolgáltató szakemberei is részt vettek, a mentés és a helyszínelés idejére a forgalmat korlátozni kellett az érintett útszakaszon.

A vétlen Fiat kisteherautóban a 7 éves Jagodits Benett és családja utazott, a motorversenyző fiú éppen a szezon utolsó versenyére tartott Pannonhalmára, de így a baleset miatt valószínűleg le fogják késni. A hősiesen viselkedő fiú elmondta, hogy nagyon sajnálja, hogy ki kell hagyni a versenyt, kicsit megijedt az ütközéskor, de szerencsére senkinek nem lett baja.

Jagodits Benett nagyon hősiesen viselkedett, de sajnos lemarad a versenyről
Fotó: Horváth Balázs

A fiú a raktérben lévő versenymotort is leellenőrízte gyorsan amíg az autómentőre vártak, szerencsére annak sem lett baja a balesetkor.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában