Frissen Vasból

2021.11.22. 20:40

Egy focicsapatnyi szírt csempészett a Bozsoknál elfogott férfi

A Szombathelyi Járásbíróság nyomozási bírója 30 napra elrendelte egy magyar férfi letartóztatását vagyoni haszonszerzés végett, az államhatár átlépéséhez több személynek segítséget nyújtva elkövetett embercsempészés bűntette miatt.

vaol.hu

Fotó: police.hu

A megalapozott gyanú szerint az anyagi gondokkal küzdő gyanúsított egy személy megbízásából 2021. november 19-én, az esti órákban, Szeged térségében, a határon korábban átjutott tizenegy szír állampolgárt felvett egy – ismeretlen személyek segítségével bérelt magyar forgalmi rendszámú – Mercedesz Viano típusú zártterű személygépkocsiba – közölte a Szombathelyi Törvényszék.

A gyanúsított a meg nem engedett módon, a jogszabályi rendelkezések megszegésével Magyarország területére lépő külföldieket Magyarországon keresztül a magyar-osztrák határ közelébe kívánta szállítani azért, hogy azok meg nem engedett módon, a jogszabályi rendelkezések megszegésével átjussanak Ausztriába, majd Ausztrián keresztül az Európai Unió más tagállamaiba. A gyanúsított által vezetett személygépkocsit és utasait Bozsok külterületén 2021. november 19-én 23.17-kor egy rendőrjárőr ellenőrzés alá vonta. A gyanúsítottnak a megbízó 3200 eurót ígért a szírek az osztrák- magyar határ közelébe történő szállításért.

A végzést az ügyész tudomásul vette, míg a gyanúsított és védője szabadlábra helyezés érdekében jelentettek be fellebbezést.

Kapcsolódó cikkünk:

https://www.vaol.hu/kozelet/helyi-kozelet/embercsempeszt-es-11-magat-szirnek-vallo-ferfit-fogtak-el-a-rendorok-bozsoknal-foto-5493785/

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában