Frissen Vasból

2021.11.01. 13:40

Két szerb embercsempészt is elfogtak a rendőrök Ólmodnál – Több menekült elfutott

Ólmod térségében intézkedtek a rendőrök a két férfival szemben.

police.hu

Fotó: police.hu

Bejelentés érkezett a Rendőrségre arról, hogy Ólmod térségében a reggeli órákban egy, az út mellett álló magyar rendszámú tehergépkocsira, és egy, szerb forgalmi rendszámú személyautóra figyeltek fel. A kiérkező rendőrök a két gépkocsivezetőt, valamint egy, magát szudáni állampolgárnak mondó férfit vontak intézkedés alá. A teherautóból többen elfutottak, őket a rendőrök jelenleg is keresik – adta hírül a police.hu.

A magát szudáni állampolgárnak mondó férfi a rendőri intézkedés során sem személyazonosságát, sem magyarországi tartózkodásának jogszerűségét nem tudta hitelt érdemlően igazolni, ezért őt a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

A két szerb sofőrrel szemben – őrizetbe vételük mellett – embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt büntetőeljárás indul.

Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő. A bűncselekmény szervezője, vagy irányítója tíz évtől húsz évig terjedő szabadságvesztéssel is sújtható – közölték.

Kiemelt képünkön illusztráció!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában