Frissen Vasból

2021.11.18. 10:00

Lízingelt teherautóban szállította a migránsokat az Acsád közelében elfogott ukrán embercsempész, bíróság elé állították

A Szombathelyi Járási Ügyészség szerdán állította bíróság elé azt az őrizetben lévő férfit, akit a rendőrjárőrök tetten értek Vas megyében, Acsád közelében 2021. november 14-én, miközben 22 szír állampolgárt szállított a magyar-osztrák határ közelébe egy lízingelt teherautó rakterében – olvasható a Vas Megyei Főügyészség közleményében.

vaol.hu

A vád szerint a vádlott Jánoshalma térségében vette fel a szír férfiakat, akik jogellenesen, okmányok nélkül lépték át a szerb-magyar határt.

A vádlott feladata az volt, hogy az ország nyugati határa közelébe szállítsa az ismeretlen megbízó által rendelkezésére bocsátott koordináták alapján a csempészett személyeket, akik Nyugat-Európába akartak eljutni.

A Szombathelyi Járásbíróság az ügyészi indítvánnyal egyezően az államhatár átlépéséhez több személynek segítséget nyújtva elkövetett embercsempészés bűntettében mondta ki bűnösnek a vádlottat, akit 3 év 6 hónap végrehajtandó börtönbüntetésre ítélt, és 7 évre kiutasított az ország területéről.

Az ítéletet az ügyész tudomásul vette, a vádlott és a védője fellebbezést jelentett be felmentésért.

Az ügyész indítványára a járásbíróság elrendelte a vádlott letartóztatását a szökés és az elrejtőzés veszélye miatt.

Kapcsolódó cikkünk:

https://www.vaol.hu/kek-hirek/helyi-kek-hirek/ukran-embercsempeszt-fogtak-el-a-szombathelyi-rendorok-5475581/

Ezek is érdekelhetik