Üldözés

2022.01.29. 11:12

Frissítve - A rendőrök üldözték, kerítésnek csapódott egy autó Szombathelyen, fotókkal

Embercsempész menekült a rendőrök elől Szombathelyen, nyolcan utaztak az autóban, egy ember megsérült.

vaol.hu

Fotó: police.hu

A Rendőrség közleménye:

 

A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Migrációs Ügyek Osztályának információi alapján az egyenruhások 2022. január 29-én, a délelőtti órákban, Szombathelyen akartak intézkedés alá vonni egy cseh forgalmi rendszámú személyautót. A gépjármű vezetője a rendőri jelzést figyelmen kívül hagyva bekanyarodott a Saághy István utcába, ahol nekiütközött egy ház kerítésének. A gépkocsit egy ukrán állampolgárságú férfi vezette. A járműben további hét, magát szír állampolgárnak mondó férfi utazott. A baleset során egy személy megsérült, őt kórházba szállították.

Az utasok a rendőri intézkedés során sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták hitelt érdemlően igazolni, ezért őket a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Az ukrán állampolgárságú sofőrrel szemben – őrizetbe vétele mellett – embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt büntetőeljárás indul.

Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő. A bűncselekmény szervezője, vagy irányítója tíz évtől húsz évig terjedő szabadságvesztéssel is sújtható.

Forrás: police.hu
forrás: police.hu
Forrás: police.hu

 

Frissítés 11:20:

 

Információink szerint az embercsempész által vezetett autó a 87-es út felől érkezett, a rendőrök üldözték, és a Kőszeg felé vezető út körforgalmából hajtott a szombathelyi Saághy utcába, majd innét próbált a Maros utcába kanyarodni, de kisodródott a kereszteződésben, majd a jármű egy családiház kerítésének csapódott. Úgy tudjuk, hogy az autót vezető férfi megpróbált elfutni az ütközés után, de a rendőrök nagyon hamar elfogták. Egyelőre arról nem tudunk, hogy hányan utaztak a járműben és arról sem, hogy van-e sérültje a balesetnek. A Saághy és a Maros utcát lezárták, senkit nem engednek be.

 

HI
Forrás: HI

 

Korábban írtuk:

 

Egyelőre meg nem erősített információink alapján a rendőrök üldözték azt az autót, ami Szombathelyen a Saághy utca és a Maros utca kereszteződésében szenvedett balesetet. A jármű eddig ismeretlen körülmények között csapódott kerítésnek. A helyszínre nagyon sok rendőr érkezett, akik lezárták a környéket, senkit nem engednek a közelbe.

Úgy tudjuk, hogy az autót embercsempész vezethette.

Amint új információk birtokába kerülünk, frissítjük cikkünket!

HI
Forrás: HI

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában