Elfogták a sofőrt

2022.03.26. 09:35

Videó a cserbenhagyásos baleset helyszínéről, ami miatt öt órára le kellett zárni a 86-os főutat

Horváth Balázs

Ahogy pénteken már beszámoltunk róla, egy ittas szlovén kamion vezetője okozott balesetet a 86-os főúton Kisunyomnál, majd elhajtott a helyszínről. A kamionos el akarta hagyni az országot, a rendőrök Rédicsnél fogták el. A baleset miatt a egy vétlen kamion pótkocsijában szállított 26 tonna repce nagy része az útra szóródott és egy személyautó is súlyosan megrongálódott. A 86-os főutat körülbelül öt órára teljesen le kellett zárni az érintett útszakaszon.

A Vas Megyei Rendőr-főkapitányság lapunkhoz eljuttatott közleménye az esettel kapcsolatban:

 

Egy szerb sofőr járműszerelvénnyel közlekedett Szombathely felől Körmend irányába, amikor haladása során a főút 70-es kilométerszelvényében áttért a szemközti forgalmi sávba, ahol összeütközött a vele szemben közlekedő tehergépkocsival. A Körmend irányából közlekedő gépjárműről leeső darabok megrongáltak egy harmadik járművet is. A szerb sofőr segítségnyújtás nélkül továbbhajtott a helyszínről Zala megye irányába. A Vas megyei rendőrök jelzésére a Zala megyei rendőrök intézkedés alá vonták a szerb járművezetőt a rédicsi határátkelőhelyen. Az intézkedés során a férfival szemben alkalmazott alkoholteszter pozitív értéket mutatott. A 62 éves tehergépkocsi-vezető vezetői engedélyét elvették, őt a Szombathelyi Rendőrkapitányságra előállították. Vele szemben a szombathelyi rendőrök ittas járművezetés vétség, valamint cserbenhagyás vétség elkövetése miatt büntetőeljárás indítottak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában