Helyi kék hírek

2022.04.16. 07:17

Fotók a Kőszegi-hegységben bajba jutott turista mentéséről

A kimerült, mozgásképtelen túrázót mentőkötéllel, mentőhordágyra rögzítve tudták lehozni.

vaol.hu

Forrás: Kőszegszerdahelyi Önkéntes Tűzoltó és Polgárőr Egyesület

A kőszerszrdahelyi önkéntes tűzoltók osztották meg az alábbi képeket a pénteki esetről, amikor a tűzoltók segítségével kellett lehozni a Kőszegi-hegység egyik túrázók által nem annyira felkapott részéből egy embert, aki teljesen kimerült és a pánik miatt a pontos helyzetét sem tudta megadni. A tűzoltók ezt írjak:

Kimerült, mozgásképtelen turista mentése a Gyilkos-szikla közeléből. A mentendő személyt fél kilométeren keresztül rendkívül meredek hegyi terepen mentőkötéllel mentőhordágyra rögzítve hozták le az egységek a terepjáróhoz, ami elszállította a Hörmann parkolóhoz és átadták a mentőknek további kivizsgálásra. 
A bajba jutott turista a kimerültség és pánik miatt nem tudta megadni pontosan a pozícióját, így a kiérkező tűzoltó egységek több útvonalon kezdték meg a felkutatását.
Példaértékű közös munka valósult ma meg a Kőszegi Önkormányzati és a Kőszeghegyaljai önkéntes tűzoltó egységek részéről, ahogy lépésről lépésre összedolgozva szűkítették a személy pozícióját az újabb információk és a helyismeret alapján. Ennek eredményeként sikerült megtalálni és lehozni, az egyébként turisták körében nem felkapott helyről.
Nagy segítségünkre volt a Velem ÖTE egyik tagja krosszmotorjával, aki elvezetett minket a sérülthöz. 
Vonult: Kőszeg/1, Bozsok ÖTE, Kőszegdoroszló ÖTE,  Kőszegszerdahely ÖTE.

Forrás: Kőszegszerdahelyi Önkéntes Tűzoltó és Polgárőr Egyesület
Forrás: Kőszegszerdahelyi Önkéntes Tűzoltó és Polgárőr Egyesület
Forrás: Kőszegszerdahelyi Önkéntes Tűzoltó és Polgárőr Egyesület

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában