Embertelen körülmények

2022.07.06. 10:55

16! menekültet szállított egy személyautóval az az embercsempész, akit öt év börtönre ítélt a Szombathelyi Járásbíróság

A vádlott az általa szállított 16 személynek, közöttük 4 gyereknek a helyszűke miatt testi szenvedést okozott.

Szombathelyi Törvényszék

Illusztráció!

A Szombathelyi Járásbíróság bíróság elé állítás keretében csempészett személy sanyargatásával elkövetett embercsempészés bűntette miatt 5 év börtönre és 10 év Magyarország területéről való kiutasításra ítélt egy montenegrói férfit.
A tényállás szerint 10 török, 2 afgán, 3 tunéziai és 1 szír állampolgár 2022. június 10-ét megelőzően a szerb-magyar határon, meg nem engedett módon, a jogszabályi rendelkezések megszegésével Magyarország területére belépett. 

A vádlott 2022. június 10-én a szerb-magyar államhatár közelében egy szerb felségjelzésű, Peugeot 307 típusú személygépkocsiba felvette a 16 külföldit azzal a céllal, hogy őket a magyar-osztrák határ közelébe szállítsa, ily módon segítséget nyújtva nekik a magyar-osztrák államhatár jogszabályi rendelkezések megszegésével történő átlépéséhez. A terhelt az 5 személy szállítására alkalmas kombi személygépkocsi utasterében 12, a csomagterében 4 embert szállított úgy, hogy a szállított személyek ülő, guggoló, illetve fekvő helyzetben egymáshoz zsúfolva helyezkedtek el 3-4 órán keresztül, amíg az üzemanyag ki nem fogyott a gépjárműből és a rendőrjárőrök a járművet és utasait 2022. június 10-én fél 5 körül Torony külterületén ellenőrzés alá vonták. 

A vádlott az általa szállított 16 személynek, közöttük 4 gyereknek a helyszűke miatt testi szenvedést okozott. 

Az ítélet jogerős - közölte a Szombathelyi Törvényszék.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában