Két bejelentés is érkezett

2022.07.12. 08:17

Betörtek az egyik szombathelyi dohányboltba, a nyomkövető kutya volt a hős

Dexter, a nyomkövető kutya vezette a rendőröket az elkövető nyomára.

Vas Megyei Rendőr-főkapitányság

Forrás: Police.hu

Arról érkezett bejelentés a Főkapitányság Tevékenységirányítási Központjába 2022. július 11-én, a hajnali órákban, hogy Szombathelyen, a Paragvári utcai Nemzeti Dohányboltba ismeretlen tettes megkísérelt betörni. Az éjszaka folyamán egy újabb bejelentés érkezett a Rendőrségre, amely szerint a Szűrcsapó utcában található Nemzeti Dohányboltba betörés történt, ahonnan az elkövető szeszes italokat és dohányárut tulajdonított el. A bejelentéseket követően a rendőrök rövid időn belül megkezdték a helyszíni szemlét a két dohányboltnál, ahol széleskörű adatgyűjtést végeztek, majd az ismeretlen elkövető azonosítása és felkutatása érdekében útnak indították Dextert, a nyomkövető kutyát. Dexter a rendőröket egy közeli utcában lévő házhoz vezette, ahol elfogták a bűncselekmények elkövetésével megalapozottan gyanúsítható férfit - tájékoztat az esetről a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság

Dexter, a hős
Forrás: Police.hu

A 39 éves helyi lakost a Szombathelyi Rendőrkapitányságra előállították és gyanúsítottként kihallgatták, melynek során részletes, beismerő vallomást tett. A férfival szemben – őrizetbe vétele mellett – kisebb értékre dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat büntetőeljárást a Szombathelyi Rendőrkapitányság.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában