Felhívja a figyelmet a rendőrség

2022.07.13. 11:21

Figyelem! - Trükkös csalók garázdálkodnak Vas megyében

Trükkös tolvajokra hívja fel a figyelmet a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság.

vaol.hu

Forrás: MW-archív

A csalók időről időre visszatérnek, és új történettel próbálják áldozataikat megtéveszteni. Módszereik igen változatosak. Díjbeszedőnek, új körzeti orvosnak, önkormányzati dolgozónak, egyéb szolgáltatók, illetve segítő szervezetek munkatársának adják ki magukat, de előfordul, hogy pénzváltást, vagy éppen csatornajavítást színlelve jutnak be a kiszemelt áldozat lakásába.

Az áldozattá válás megelőzésének érdekében, kérjük, hogy fogadják meg a rendőrség alábbi tanácsait:

  • Felhívjuk a figyelmet, hogy ne engedjen be senkit a lakásába, akinek személyazonosságáról nem győződött meg hitelt érdemlően, még akkor se, ha hivatalos szerv, vagy vállalat képviselőjének mondja magát!
  • Jótékonysági célra gyűjtőknek készpénzt soha ne adjon! Kérjen csekket, vagy számlaszámot!
  • Pénzt ne váltson fel idegennek! Kifigyelhetik, hol tartja a pénzét, értékeit, illetve valódi bankjegy helyett hamisítványt kaphat vissza.
  • Csatornajavítás megrendelése előtt fontos tisztázni, hogy folyóméterárról, vagy teljes munkadíjról van-e szó. Ilyen esetekben javasoljuk az írásbeli szerződéskötést.
  • Amennyiben a hívatlan vendég már akarata ellenére belépett az otthonába, ne hagyja egy pillanatra sem felügyelet nélkül! Amennyiben kellő határozottsággal lép fel, meghátrál és távozni fog.
  • Gyanús idegenek látogatása esetén jegyezze meg a személyleírásukat, a gépjármű rendszámát, színét, típusát!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában