Vádemelés

2022.07.08. 10:37

Jogosítvány nélkül okozott balesetet, elszaladt a helyszínről a vasi férfi

Segítségnyújtás elmulasztásának bűntette miatt kell felelnie annak a férfinek, aki jogosítvány nélkül okozott balesetet a 86-os főúton 2021 novemberében. Az ütközést követően a férfi kiszállt, majd elszaladt a helyszínről anélkül, hogy meggyőződött volna utasai és a másik érintett jármű sofőrének állapotáról.

Vas Megyei Főügyészség

A Vas Megyei Főügyészség közleményben tájékoztatta lapunkat arról, hogy a Szombathelyi Járási Ügyészség segítségnyújtás elmulasztásának bűntette miatt emelt vádat azzal a húszas éveiben járó férfival szemben, aki a vád szerint 2021 novemberében, a 86-os számú főúton vezetői engedély nélkül közlekedett személygépkocsival, amiben utasokat is szállított. A vádlott a sebességkorlátozó jelzőtáblát figyelmen kívül hagyva közel 100 km/h sebességgel haladt, amikor egy útkereszteződéshez érve az elé kanyarodó gépkocsi hátuljának ütközött. A baleset következtében a vádlott egyik utasa és a másik jármű vezetője nyolc napon belül gyógyuló könnyű sérüléseket szenvedtek el. A balesetet követően a fiatal sofőr az autóból kiszállt és elszaladt, anélkül, hogy meggyőződött volna arról, az utasai vagy a másik sofőr megsérült-e vagy segítségre szorul-e. A Szombathelyi Járási Ügyészség elzárás, pénzbüntetés és közúti járművezetésétől eltiltás kiszabását indítványozta a vádlottal szemben, akinek büntetőjogi felelősségéről a Szombathelyi Járásbíróság fog dönteni. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában