Vádemelés

2022.07.08. 12:30

Kerítésen kiugró kutya támadt egy kutyasétáltatóra Vasban

Vádat emeltek a férfi ellen aki nem gondoskodott arról, hogy nagy testű kutyája a lakóháza udvaráról ne tudjon kiszökni. A kutya 2021 februárjában a zárt kaput átugorva megtámadott egy kisebb testű kutyát és annak gazdáját. A sértett a kutyatámadás következtében nyolc napon túl gyógyuló, súlyos sérüléseket szenvedett el.

Vas Megyei Főügyészség

Illusztráció!

Forrás: Pixabay

A Vas Megyei Főügyészség közleményben tájékoztatta lapunkat, hogy a Sárvári Járási Ügyészség gondatlanságból elkövetett súlyos testi sértés vétsége miatt emelt vádat azzal a férfival szemben, aki a vád szerint nem gondoskodott arról, hogy nagy testű kutyája a lakóháza udvaráról ne tudjon kiszökni. Az állat 2021 februárjában a zárt kapun átugrott és az utcán rátámadt egy kisebb kutyára, valamint annak gazdájára. A vádlott tulajdonát képező kutya megharapta a sértett mindkét csuklóját és kezét, aki ennek következtében nyolc napon túl gyógyuló, súlyos sérüléseket szenvedett el. A vádlott büntetőjogi felelősségéről a Sárvári Járásbíróság fog dönteni. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában