Fejlemények

2022.07.08. 10:00

Nem ismerte el bűnösségét a nárai asszony az előkészítő ülésen

Különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntette ügyében tartott előkészítő ülést reggel a Szombathelyi Törvényszék. A vádirat szerint a 75 éves M-L.-né tavaly júliusban felmosónyéllel és egy 135 centis, 2 centi átmérőjű bottal agyonverte magatehetetlen férjét Náraiban. A vádlott megjelent az ülésen, de nem ismerte el bűnösségét, így az ítélkezési szünet után - várhatóan szeptember végén - kétnapos tárgyalással folytatódik az ügy.

Tóth Judit

Forrás: Horváth Balázs

Tavaly július 13-ról 14-re virradó éjszaka a 75 éves M.L.-né agyonverte a mozgásában korlátozott férjét, a 81 éves Laci bácsit. A vádirati tényállás szerint letartóztatásban lévő vádlott felmosónyéllel és egy bottal bántalmazta, a fején és testszerte legalább 32 alkalommal megütötte az ágyban fekvő, egészségi állapota miatt ellenállás kifejtésére képtelen 81 éves házastársát, aki az időben elhúzódó durva bántalmazás miatt a szokványos fájdalmat, lelki megterhelést többszörösen meghaladó olyan súlyos sérüléseket szenvedett el, hogy a helyszínen elhunyt.

A tényállás ismertetése után a vádlott nem ismerte el bűnösségét, azt mondta, hogy férje saját magának okozta a sérüléseket, menni nem tudott, esett-kelt mindenhol.  A védelem szerint az asszony szellemileg hanyatló állapotban van.  

A vád az előkésztő ülésen indítványozta a vádlott letartóztatásának fenntartását, a védelem pedig a szabad lábra helyezést kérte, mert állítása szerint védence esetében az egzisztenciális háttér és egészségi állapot miatt nem áll fenn a szökés veszélye. 

A Szombathelyi Törvényszék döntése értelmében az asszony azonban továbbra is előzetes letartóztatásban marad, mert a szökés, elrejtőzés veszélye adott. A bűncselekmény 10-20 év közötti, esetleg életfogytiglani szabadságvesztéssel is járhat. A ügyet az ítélkezési szünet után szeptember végén tárgyalják, akkor tizenegy tanút, négy szakértőt hallgatnak meg a vádlott mellett, aki jelezte, hogy személyes kíván részt venni a tárgyaláson.

Előzmények:

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában