Ütközés

2022.07.21. 16:50

Sérüléses balesetet okozott, majd elhajtott a helyszínről egy autós Szombathelyen - fotók

Horváth Balázs

Forrás: Horváth Balázs

Csütörtök délután egy Dacia személyautó haladt Szombathelyen, a Szent Imre herceg útján a belvárosból kifelé, amikor a jármű előtt egy másik autó megállt, ezért a Dacia vezetője is megállt mögötte. Ekkor érkezett hátulról egy Volkswagen személyautó, aminek a vezetője viszont figyelmetlen volt és az álló Dacia hátuljának hajtott. Az ütközés után mindkét sofőr kiszállt a járműből, majd a vétlen Dacia vezetője megkérdezte a másik autó vezetőjétől, hogy jól van-e, és azt is elmondta, hogy ő megütötte a fejét az ütközéskor, ami eléggé fáj. A vétkes autós erre csak annyit válaszolt, hogy ő csak a leesett rendszámtábla miatt szállt ki, mert arra szüksége van, majd ezután visszaült az autóba és segítségnyújtás nélkül elhajtott a helyszínről.

Forrás: Horváth Balázs

A Dacia vezetője megjegyezte a rendszámot, amit a kiérkező rendőröknek el is mondott, ők pedig telefonon felhívták a vétkes autóst, hogy legyen szíves visszafáradni annak a balesetnek a helyszínére, amit okozott. 

Időközben a mentők kórházba szállították a vétlen Dacia vezetőjét, a vétkes autós pedig jóval később, de visszatért a baleset helyszínére.

Forrás: Horváth Balázs

A vétkes autós azért, mert elhagyta a helyszínt, sokkal súlyosabb büntetésre számíthat, mint amit eredetileg kaphatott volna, ha segítséget nyújt és a helyszínen marad. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában