Közlekedési baleset

2022.07.07. 19:51

Tükörsima gumik, meg nem fújt szonda, káromkodások - Feszült volt a kőszegi autóbaleset helyszíne - fotók

Horváth Balázs

Forrás: Horváth Balázs

Kőszeg felől Szombathely irányába tartott egy Mercedes személyautó csütörtökön délután, amikor a szakadó esőben a jármű egy jobbra ívelő kanyarban megcsúszott, majd meg is pördült és a hátuljával egy szembejövő Renault-val ütközött. A Mercedes ezután az út melletti füves területen állt meg. A balesetben a Renault-ban utazó két ember könnyebben megsérült, őket a mentők kórházba szállították.

A Mercedes hátsó gumijai teljesen simára (értsd: tükörsimára) voltak kopva, ez is nagyban hozzájárulhatott ahhoz, hogy az esőben megpördült a hátsókerék-meghajtású autó. 

A rendőrség a baleset körülményeit igazságügyi szakértő bevonásával vizsgálja, ugyanis a Mercedes vezetőjének elmondása alapján nagyon sok kérdés és ellentét merült fel a baleset kapcsán.

A Mercedest vezető férfi mikor már a rendőrség a helyszínen volt, gyalog akart távozni Kőszeg irányába, ekkor a rendőrök figyelmeztették, hogy nem hagyhatja el a baleset helyszínét, ő ezt válogatott káromkodásokkal vette tudomásul.

A Mercedes vezetője a helyszínen a szondát sem fújta meg, előbb egészségügyi okokra hivatkozott, majd több más kifogás is következett. Végül annak ellenére, hogy ő nem sérült meg, rendőri kísérettel ő is kórházba került, vérvételre állították elő. Úgy tudjuk, hogy a kórházban is feszültséget keltett a Mercedes vezetőjének nagyobb családja, így a rendőrök itt is nagy erőkkel jelentek meg, öt rendőrautó is a helyszínre érkezett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában