Segítség

2022.08.29. 17:30

A tűzkár jelentős, a Lorigo táncosainak van átmeneti próbahelyük

Két hónapra megoldódott a szombathelyi Lorigo Táncsport Egyesület próbahelyének gondja, miután – amint megírtuk -, múlt szerdán tűz ütött ki az MMIK-beli termükben, ahol minden megégett.

Forrás: VN-archív

Fotó: © Unger Tamás

A Lorigo Táncsport egyesület elnöke, Faludiné Lovas Henriette úgy tájékoztatott: a kár jóval több mint kétmillió forint, a városhoz fordul anyagi támogatásért a helyreállításhoz, csütörtökre kapott időpontot.

Az önkormányzat múlt héten már egyeztetett az egyesülettel, és úgy tájékozódott, hogy az MMIK a Lorigo Táncsport Egyesület táncosai számára már biztosított a gyakorlásukhoz további tánctermeket. 

Kiss Gábor Boldizsár, az MMIK igazgatója elmondta: valóban felajánlottak három termet, a balettpadlós földszinti 17-est, és a parkettás 105-ös és 110-es termeket, de a táncosoknak ennél csúszósabb parketta kell, mert a latin táncokban csúsztatni kell a lábfejet. Ezért inkább külső megoldást választottak.  

Faludiné Lovas Henriette egyesületi elnök elmondta, hogy a koronavírus-járvány idején, amikor bezártak a művelődési házak, így az MMIK is, a sportversenyek zártkapusan mentek tovább, akkor is meg kellett oldaniuk a próbahelyet, és akkor a söptei tornacsarnokot tudták megszerezni hozzá. A söptei polgármester, Nagy Róbert Balázs most is azonnal igent mondott a segélykérő szóra, és rendelkezésükre bocsátotta az egykor nagy tornatermet, hogy a csehországi versenyekre készülhessenek. 

- Egyeztetés alatt vannak további időpontok, november 1-jéig ott lehetünk, amíg el nem kezdődik a fűtési szezon, aztán már nem fogják tudni nyitva tartani – tudtuk meg Lovas Henriettétől.  – De egyúttal tárgyalok az Agora Szombathelyi Kulturális Központ igazgatójával, Horváth Zoltánnal, aki szintén a segítségét ajánlotta még a tűzeset napján. Pár alkalommal a sportházba is be tudunk menni, ami azért jó, mert a szülők nem mindig tudják kivinni a gyerekeket Söptére. Horváth Zoltán igazgató nem kér tőlünk piaci áron bérleti díjat, csak rezsiköltséget kell fizetnünk. A formációs versenyre itt tudunk majd felkészülni. Két hónapra megoldódtak a próbák, remélem, addig az MMIK-ban helyre tudjuk állítani a próbatermet, bízom az önkormányzat segítségében.  

Az egyesületi elnök kérdésünkre elmondta: biztosításuk nincs, viszont a szülők igyekeznek segíteni a helyreállításban, van, aki a festést vállalta. Összefogással talán helyreállítható lesz a rend november elejére, és a Lorigo Táncsport Egyesület próbái visszatérhetnek az MMIK-ba.  

Az önkormányzat múlt héten már egyeztetett az egyesülettel, és úgy tájékozódott, hogy az MMIK a Lorigo Táncsport Egyesület táncosai számára már biztosított a gyakorlásukhoz további tánctermeket. Megkérdeztük az önkormányzatot is, azt írták, hogy a lehetőségeikhez képest segíteni fognak, hogy megfelelő módon legyen biztosítva a Lorigo TSE számára az edzés a következő időszakban. Bár az állam által átvett MMIK a közösségi oldalán arról tájékoztatott augusztus 24-én, hogy a Lorigo táncosai számára az épület további tánctermeiben biztosítanak gyakorlási lehetőséget, az önkormányzat kérésére az Agora Savaria NKft. felvette a kapcsolatot az egyesülettel az azonnali segítségnyújtás érdekében. A sportházban lehetőséget kapott az egyesület szeptemberben heti két edzésre, így a szülőknek legalább akkor sem kell másik településre utazniuk gyermekeikért. Úgy fogalmaztak: bíznak benne, hogy hamar visszakapja az MMIK-ban a termet a Lorigo és, hogy a várostól egy éve az államnak átadott épület biztosítása fedezni fogja a keletkezett károk helyreállítását. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában