Fejlemények az ügyben

2022.08.23. 16:25

Az osztrák rendőrök elől menekültek a Körmendnél balesetet szenvedett autó utasai

A körmendi rendőrök elfogtak két fiatalt, akik Ausztriában követtek el vagyon elleni bűncselekményeket. Harmadik társukat még keresik.

Vas Megyei Rendőr-főkapitányság

Forrás: Police.hu

Az osztrák rendőrök 2022. augusztus 23-án, a reggeli órákban intézkedés alá akartak vonni egy autót, a sofőr azonban a rendőri jelzésre nem állt meg, továbbhajtott Magyarország területére. Az osztrák rendőrök követték a gépkocsit. A menekülő jármű vezetője a 8-as számú főút körmendi szakaszán elvesztette uralmát az autó felett és szalagkorlátnak ütközött. A gépkocsi vezetője és két utasa a helyszínről elfutott. A körmendi egyenruhások a jármű két utasát, egy 20 éves szombathelyi, valamint egy 23 éves rábahídvégi lakost elfogtak. A sofőr a balesetet követően az út melletti kukoricatáblába menekült, őt még keresik - tájékoztat a balesetről hivatalos oldalán a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság. 

A gyanú szerint a két férfi és a nő többrendbeli vagyon elleni bűncselekményt követett el Ausztria területén. A gépkocsit a körmendi rendőrök lefoglalták, mivel azt az osztrák hatóság körözte. Az Ausztriában elkövetett bűncselekmények kapcsán a nyomozási cselekményeket az osztrák rendőrök hajtják végre.

Korábban írtuk:

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában