Rendőri intézkedés

2022.08.19. 12:40

Alsóújlaknál fogtak el a rendőrök egy embercsempészt, aki 24 migránst szállított - fotó

A 8-as számú főúton, Alsóújlak térségében tartóztatták fel a migránsokat szállító embercsempészt.

Vas Megyei Rendőr-főkapitányság

Forrás: VMRF

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztálya Székesfehérvári Osztályának információi alapján az egyenruhások 2022. augusztus 19-én a délelőtti órákban, a 8-as számú főúton, Alsóújlak térségében állítottak meg egy svéd forgalmi rendszámú személygépkocsit, amelyet egy svéd állampolgárságú férfi vezetett. A gépkocsiban a sofőrön kívül huszonnégy, magát az ellenőrzés során iraki, egyiptomi és szír állampolgárnak valló személy utazott. A rendőri intézkedés során az utasok sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták hitelt érdemlően igazolni, ezért őket a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz - írja hivatalos oldalán a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság. 

A svéd állampolgárságú sofőrrel szemben – őrizetbe vétele mellett – embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt büntetőeljárás indul.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában