A nő végül nem ivott bele

2022.08.10. 19:01

Féltékenységből mérget kevert volt barátnője italába egy férfi Burgenlandban

vaol.hu

Forrás: Pixabay

Durván ért véget egy szerelem Felsőpulyán (Oberpullendorf): egy férfi vegyszert öntött az ásványvizes palackokba. Az remélte, ha a volt kedvese ezt megissza, akkor majd megmentheti őt. 

Rövid ideig tartott a szerelem egy, a felsőpulyai járásban élő 36 éves nő és a 43 éves férfi között. A nő már a kapcsolatuk elején úgy döntött, kettejük között mindennek vége. 

A kamionsofőrként dolgozó férfi ezután furcsa ötlettel állt elő: az volt a terve, hogy vegyszereket kever a szerelme italába. Így, amikor megjelennek a nőn a mérgezés tünetei, akkor ő, megmentőként léphet fel. 

Az alattomos támadási kísérletet a nő még időben észrevette, és az italokat nem fogyasztotta el – olvasható a bvz.at-n. 

A 43 éves férfit 2022. március 18-án tartóztatták le, és szándékosan elkövetett súlyos testi sértés kísérletével vádolják. Ez ügyben a héten tartottak bírósági tárgyalást. 

A vádiratból kiderült: a nő azután lett gyanakvó, miután tejszerű folyadékot talált a kulacsában. Hogy bizonyítékot szerezzen, a konyhában – titokban - a telefonjával felvételeket is készített. A videón látható, a férfi vegyszert öntött az egyik vizesflakonba. Az üveg azonban a földre esett, és eltört. A maradványokat és a kifolyt maró anyagot a férfi konyharuhával törölte fel. Nem sokkal később a helyszínen megjelentek a rendőrök. 

Az egyik nyomozó így emlékezett vissza: a gyanúsított eleinte tagadta, hogy bármit is öntött volna a flakonba. Aztán amint szembesítették a videóval, egy pillanatra elakadt a szava, végül beismerte tett. Azt mondta, tisztítószert öntött a vízbe. Ám, csak egy esetet ismert el.  

A volt barátnőjének a lányai úgy emléketek vissza, hogy több vizesflakonban is láttak tejszerű, és habos folyadékot. A tizenegyéves lány a bíróságon azt monda: az italnak enyhe szaga volt, és az édesanyja arra kérte, hogy dobja ki a palackot.  

A laboratóriumi vizsgálat később megállapította, hogy ezek a palackok nyomokban vegyi anyagokat is tartalmaztak. A vádlott autójában a rendőrök egy félig sósavval megtöltött szódásüveget is találtak. 

A vádlott szerint "egy világ dőlt össze" benne, amikor barátnője szakított vele. Könnyen hozzájutott a vegyszerekhez: van egy farmunk, tehát van otthon rovar- és növényvédőszerünk – számolt be a vádlott. Március 18-án a ruhájába rejtett rovarírtó szerrel lépett be a volt barátnője házába. 

"Mindent megtettem érte" - mondta a vádlott. - „Csak azt akartam, hogy hányingere legyen és szédüljön, aztán majd a segítségemet kérje” – ismerte el. A nő ivópalackjába "néhány csepp rovarriasztót" tett. Mivel, mindig elolvasta a használati utasítást, így állítása szerint megtudta becsülni, mekkora az a mennyiség, ami még nem okoz mérgezést.  

- Ön szerint, ez helyénvaló? kérdezte Karin Lückl bíró. – Nem – ismerte el a vádlott.  

Valamennyi lefoglalt tárgyat megvizsgáltak és szakvéleményt is készítettek. Több olyan hatóanyagot találtak, amelyek egy része veszélyessége miatt az EU-ban vagy Ausztriában tiltott. A szakértő a szerint, ha a nő mégis megitta volna a méregkeveréket, akkor akár komolyabb károsodást is elszenvedhetett volna.  

A vádlottat három év börtönbüntetésre ítélték. 

Az ítélet nem jogerős. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában