Gomolygó füstöt észlelt

2022.08.29. 14:38

Megszólal a rendőr, aki megmentette az MMIK-t

A szombathelyi MMIK épületéből kigomolygó füstöt a szolgálaton kívüli Mayer István rendőr hadnagy vette észre szerdán kora reggel, ő értesítette a tűzoltókat. Elmeséli, hogyan történt.

Merklin Tímea

Mayer István rendőr hadnagy munkába menet észlelte az MMIK-ból jövő füstöt szerdán kora reggel, gyorsan segítséget hívott, a tűzoltók perceken belül ott voltak

Forrás: Unger Tamás

Szombathelyen lakom, de Kőszegi Rendőrkapitányságon dolgozom az igazgatásrendészeti alosztály főelőadójaként, éppen mentem az Ady téri buszpályaudvarra reggel, munkába indultam. Itt mentem el az MMIK mellett, furcsa volt, milyen erős füstszag van, intenzív égett műanyag-szag volt. Megálltam, körülnéztem, hogy honnan jön a füst. A belvárosban ez nem gyakori, és egyébként tűzgyújtási tilalom van. Felnéztem, és láttam, hogy a második emelet egyik nyílászáróján át dől ki a füst, egyre nagyobb lett. Telefonáltam a rendőrségre a tevékenységirányítási központba, hogy értesítsék a tűzoltó kollégákat, mert itt pillanatok alatt hatalmas tűz lesz. Már a tetőn is ömlött kifelé a fekete füst. Megvártam, amíg a tűzoltók kiérnek, az egész pár perc alatt történt, de a mentési munkálatokba már nem folytam bele, felültem a buszra, és elutaztam Kőszegre – mondta Mayer István, akinek köszönhetően nem terjedt tovább a tűz.  

Az MMIK igazgatója, Kiss Gábor Boldizsár nagyon hálás a rendőr hadnagynak, hogy megmentette az épületet, ezért meghívta az évad valamennyi, a színházteremben zajló eseményére. - A párommal együtt nagyon örülünk ennek, mert mióta megszületett a kisfiunk, nem voltunk ilyen közös programon, de most már hároméves, úgyhogy a nagyszülők szolgálatba lépnek, és akkor megnézhetünk néhány színházi előadást. Ha lesz gyermekműsor, akkor a kisfiunkat is elvisszük – reagált a rendőr hadnagy a meghívásra.  

Előzmények:

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában