Kékhírek

2022.08.15. 08:39

Tizenöt balesetnél helyszíneltek a rendőrök Vas megyében

police.hu

Forrás: police.hu

Könnyebben megsérült az a járművezető, aki 2022. augusztus 14-én, a 89-es számú főúton gépkocsijával elütött egy szarvasbikát. Egy osztrák állampolgár személyautóval közlekedett Szombathely felől az államhatár irányába, amikor a főút 11-es kilométer szelvényében az út melletti mezőgazdasági területről egy szarvasbika futott a járműve elé, amelyet elütött. A férfi az ütközés következtében könnyű sérüléseket szenvedett.

A Vas Megyei Rendőr-főkapitányságra a 2022. augusztus 12-én 5 óra és 2022. augusztus 15-én 5 óra közötti időben további egy, súlyos és egy, könnyű sérüléssel járó közúti közlekedési balesetről érkezett bejelentés. Munkatársaink tizenegy, anyagi kárral végződött közlekedési baleset helyszínén is intézkedtek - olvasható a police.hu-n.

A Vas Megyei Rendőr-főkapitányság körültekintő járművezetésre hívja fel a figyelmet, és az alábbiakat javasolja a balesetek megelőzésére.

  • Haladása során fokozottan figyeljen, hogy időben észlelje a vadon élő állatokat!
  • Szereljen vadriasztót a járművére!
  • Fontos, hogy a járművezető folyamatosan figyelje az út mindkét oldalát. Amennyiben vadat lát, lassítson!
  • Ha hirtelen mégis egy nagytestű vad kerül a gépkocsi elé, vészfékezzen, dudáljon, de ne rántsa félre a kormányt, még ha így el is üti az állatot! Egy út menti fának vagy a szemben közlekedő gépkocsinak csapódva sokkal súlyosabb baleset következhet be.
  • Azokon az útszakaszokon, ahol fokozottan kell számolni vadak jelenlétével, figyelje az erre figyelmeztető jelzőtáblákat, tartson nagyobb követési távolságot és korlátozott látási körülmények között csökkentse sebességét!
  • Ha elpusztult vadállatot lát az úton, hívja a 112-es segélyhívó számot!
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában