Tűzeset

2022.08.24. 07:32

Tűz ütött ki a szombathelyi MMIK-ban, próbaterem lángolt - Több mint kétmillió forintos kár - fotók, videó - Frissítve

A lángok egy második emeleti 160 négyzetméteres próbateremben csaptak fel - Cikkünk folyamatosan frissül!

Merklin Tímea, Horváth Balázs

Forrás: Horváth Balázs

11.40

Kiss Gábor Boldizsár, az MMMIK igazgatója elmondta, hogy a tűzeset a Lorigo TSE területén történt: egy kanapé gyulladt meg. A tűzvizsgálók jelenleg is dolgoznak, hogy kiderítsék, mitől gyulladt ki.

- Köszönetet mondunk minden segítőnek, annak a rendőrnek is, aki az épületből gomolygó füstöt észlelte, és hívta a tűzoltókat, akik gyorsan és hatékonyan eloltották - mondta az intézményvezető, hozzátéve, hogy a nyári leállás miatt egyébként zárva van a ház.

Az igazgatótól megtudtuk: a tűz károsította a mennyezetet, azt vissza kell bontani. A termet nem lehet egy ideig használni.

A károkról Lovas Henriettét, a Lorigo TSE elnökét kérdeztük, aki úgy tájékoztatott, hogy elégett a teljes hangosításuk, a hangfalak, ez egymilliós kár. A tűzoltás során használt víz miatt felázott, tönkrement a táncparkett, az újabb egymillió forintos kár.

- Nem tudom, honnan vesszük elő ezt a kétmillió forintot, csak remélem, hogy a város mellénk áll - mondta Lovas Henriette, aki a legnagyobb bajként azt fogalmazta meg, hogy hónapokig nem lehet majd használni a termet, miközben minden hétvégén verseny van: most hétvégén vb lesz Csehországban, három párt visznek ki. Összesen 80-100 gyerek táncol az egyesületnél.

11.00 Fotókon az MMIK 160 négyzetméteres próbaterme, ahol a tűz keletkezett

 

9.40

A tüzet Mayer István r. hadnagy, a Kőszegi Rendőrkapitányság Rendészeti Osztálya Igazgatásrendészeti Alosztályának főelőadója észlelte. Aki azonnal jelentette az esetet, így a tűzoltók percek alatt a helyszínre érve megkezdhették az oltást - olvasható a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság police.hu-n közzétett közleményében.

8.00

Szerdán reggel 6:30 körül érkezett a bejelentés, hogy füstöt látnak kiáramlani a szombathelyi MMIK épületének második emeleti ablakából. A tűzoltók nagy erőkkel érkeztek a helyszínre, Szombathelyről, Sárvárról és Körmendről is érkeztek egységek, illetve a Katasztrófavédelem műveleti szolgálata is a helyszínre érkezett.

A lángok egy második emeleti 160 négyzetméteres próbateremben csaptak fel, valószínűleg egy elektromos berendezés miatt. Bútorok, berendezési tárgyak égtek, a lángok pedig átterjedtek a fa álmennyezetre is. A tűzoltók eloltották a lángokat, majd megkezdték az épület átvizsgálását és átszellőztetését. A felderítésben egy magasból mentő jármű is segített. Az épület szinte teljesen füsttel telítődött.

Úgy tudjuk, hogy a tűz keletkezésének idején senki nem tartózkodott az épületben a korai időpont miatt, a füstöt pedig éppen arra járó rendőrök vették észre, ők értesítették a tűzoltókat. Az eset során nem sérült meg senki, de valószínűsíthető, hogy jelentős anyagi kar keletkezett.

Az esettel kapcsolatban Balogh Eszter, tű. főhadnagy, a Vas Megyei Katasztrófavédelem szóvivője adott tájékoztatást portálunknak:

 

A helyszínen készült élő bejelentkezésünket itt tudják visszanézni:

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában