Egyeztetés

2022.09.20. 16:07

A szombathelyi börtönben vizitált két megyei bizottság - fotók

A Szombathelyi Országos Büntetés-végrehajtási Intézetben tartotta ülését kedden a megyei közgyűlés két bizottsága.

VN

A Szijártó László által vezetett megyei területfejlesztési bizottság immár harmadszor, a Nagy Gábor elnökletével működő pénzügyi és ügyrendi bizottság először tartott kihelyezett ülést a szombathelyi büntetés-végrehajtási intézetben. Az ország legnagyobb, legmodernebb és legbiztonságosabb börtönének működéséről, a közelmúltban megvalósult fejlesztésekről Somogyi Szabolcs bv. alezredes, parancsnokhelyettes tájékoztatta a – fogvatartottak által felújított tárgyalóteremben ülésező – bizottsági tagokat. Dr. Bognár Balázs tűzoltó dandártábornok, megyei katasztrófavédelmi igazgató a települések önvédelmi képességének fejlesztése kapcsán a vasi önkéntes tűzoltó egyesületek, önkéntes mentőszervezetek és -csoportok tevékenyéségéről, majd a védelmi igazgatás tervezett átalakításáról beszélt.

A bizottsági tagok a tíz bástyával védett falon belül is jártak: bekukkanthattak egy üres zárkába, egy munkacsarnokba, az imaszobába, és a bírósági távtárgyalásoknak helyet adó helyiségben is jártak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában