Tárgyalás

2022.09.29. 11:43

Folytatódott a nárai emberölési ügy tárgyalása - Tagadta a gyilkosságot az idős vádlott

A Szombathelyi Törvényszéken csütörtökön folytatódott a 75 éves M.L.-né tárgyalása, aki a vádirat szerint tavaly júliusban felmosónyéllel és egy 135 centis, 2 centi átmérőjű bottal agyonverte magatehetetlen férjét Náraiban.

VN

Forrás: VN-archív

Fotó: Cseh Gábor

A tárgyaláson elsőként a vádlottat kérdezték, aki továbbra is tagadta, hogy elkövette a bűncselekményt. 

Ápoltam, etettem, tisztába tettem, gondoskodtam róla, de nem bántottam, mert a szeretet nagyobb volt annál. Nem akartam intézetbe vitetni, én akartam gondozni – mondta az idős asszony, aki korábban sokáig az egészségügyben dolgozott. Elmondása szerint a haláleset éjszakáján lefekvés előtt még megitatta a sértettet, és hajnali egy órakor vette észre, hogy a földön fekszik, véresen. 

- Többször saját magát tépte, esett, kelt, 2018-ban agyvérzést kapott, leesett a lábáról, nem lehetett a szavát érteni – mondta a férjéről.

Tanúkat is meghallgattak az ügyben: az utcában lakók azt állították, hogy a halálesetet megelőző napon is hangos veszekedés hallatszott a házból, ami nem volt egyedi esett, többször is előfordult. A faluban pletykáltak is arról, hogy sokszor van M.L.-ék házában hangoskodás.

Többen vallottak arról, hogy a vádlotton nem egyszer éreztek alkoholszagot korábban is, a szakértői vélemény szerint a haláleset idején enyhe, legfeljebb közepes fokú alkoholos befolyásoltság alatt állhatott az asszony. Az alkoholfogyasztás kapcsán a vádlott az mondta, hogy később tudta meg, hogy olyan fogkrémet használ, amelynek az alkoholhoz hasonló szaga van.

Megvizsgálták a botot, amely állítólag a mozgásképtelen férfi halálát okozta, szakértők bizonyították, hogy ezen a sértett vére megtalálható.

A meghallgatott házi betegápoló azt mondta, hogy a halálesetet megelőző napokban kétszer járt M.L.-ék házában, hogy M.L. felfekvését kezelje. Egy korábbi orrsérülésen kívül akkor nem látott semmilyen külsérelmi nyomot a sértett testén.

Az eredetileg kétnaposra tervezett tárgyalás nem folytatódik pénteken, a szakértőket várhatóan novemberben hallgatják meg. 

Előzmény:

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában