Baleset

2022.09.02. 17:46

Gyalogátkelőhelyen áttekerő biciklist ütöttek el Szombathelyen - videó, fotók

Horváth Balázs

Forrás: Horváth Balázs

Pénteken délután súlyos sérüléssel járó közlekedési baleset miatt teljesen le kellett zárni Szombathelyen a Brenner Tóbiás körút egy szakaszát. Információink szerint egy Volkswagen személyautó haladt a Körmendi út irányába a Brenner Tóbiás körúton, amikor a sofőr észrevette, hogy egy kerékpáros érkezik a Nagyvárad utca irányából a járdán szabálytalanul haladva, majd a kerékpáros jobbra fordítja a kormányt. 

A sofőr ezért kicsit balra is kormányozta az autót, de nem számított rá, hogy ezután a kerékpáros hirtelen irányt változtat, majd a járdáról a gyalogátkelőhelyre lehajt egyenesen az érkező autó elé. A Volkswagen vezetője vészfékezett, de már nem tudta elkerülni az elé kihajtó kerékpárost, ezért ütköztek. A kerékpáros a földre esett és súlyosan megsérült, a mentők kórházba szállították.

A baleset miatt az érintett útszakaszt teljesen le kellett zárni, a forgalmat rendőrök irányították. Ismét volt olyan autós, aki a rendőri jelzéseket figyelmen kívül hagyta, kikerülte a forgalmat láthatósági mellényben irányító rendőrt és fékezés nélkül behajtott a lezárt területre, ahol a mentésben és a helyszínelésben részt vevők tartózkodtak, majd vészfékezéssel állt meg előttük. A rendőrök visszatessékelték az autóst a lezárt területről.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában