Fokozott figyelemmel

2022.09.29. 09:25

Hat közlekedési balesetnél is helyszíneltek az elmúlt 24 órában a Vas megyei rendőrök

Vas Megyei Rendőr-főkapitányság

Személyi sérüléssel járó közlekedési balesetnél helyszíneltek a szombathelyi rendőrök 2022. szeptember 28-án, a kora délutáni órákban, Szombathelyen. Egy helyi lakos személyautóval közlekedett a Vásártér utca 14. szám alatt található parkolóban, amikor kanyarodása során az „Elsőbbségadás kötelező” jelzőtábla ellenére kikanyarodott a parkolóból és elsodort egy, a kijelölt kerékpárúton közlekedő biciklist. Az elsődleges orvosi vélemény szerint a kerékpáros könnyű sérüléseket szenvedett - írja hivatalos oldalán a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság. 

Könnyű sérüléssel járt az a baleset, amely 2022. szeptember 28-án történt a 87104-es számú úton, Sorkifalud térségében. Egy sokifaludi lakos kerékpárral közlekedett Sorkifalud felől Szentléránt irányába, amikor haladása során elvesztette uralmát járműve felett és biciklijéről a földre esett. A balesetben – az elsődleges orvosi vélemény alapján – könnyebben megsérült a kerékpáros nő.

Mindkét eset körülményeit a Szombathelyi Rendőrkapitányság szabálysértési eljárás keretében vizsgálja.

Az őszi hónapok velejárói a rövidülő nappalok és a ködös, párás, hideg reggelek. Ez az időszak próbára teszi még a gyakorlottabb gépjárművezetőket is. A legtöbb problémát a szitáló esőtől, a lecsapódott párától, a lehullott levelekre eső csapadéktól csúszóssá váló utak jelentik. A romló látási viszonyok, a ködfoltok és a ködös útszakaszok ugyancsak komoly veszélyforrásnak számítanak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában