Baleset

2022.09.19. 13:32

Járdán tekerő biciklist ütöttek el Szombathelyen - fotók

Horváth Balázs

Fotós: Horváth Balázs

Hétfőn a déli órákban egy Nissan személyautó akart Szombathelyen a Bolyai utcában egy parkolóból kihajtani, a sofőr megállt és körülnézett, de nem vette észre, hogy neki balról a Bolyai utcában a járdán egy biciklis érkezik, ezért elindult. A személyautó fellökte a biciklit, a biciklis a járdára esett. Az autó vezetője kiszállt a járműből, és többször is megkérdezte, hogy megsérült-e a biciklis és kell-e mentőt hívni, de végül abban maradtak, hogy ez nem szükséges, így az autós elment a helyszínről, a biciklis pedig eltolta a sérült biciklit a járdán. 

A biciklis nem sokkal később fájlalni kezdte a lábát, ezért mentőt hívott a helyszínre, kiderült, hogy könnyebb sérülései miatt kivizsgálásra kórházba kell szállítani. A biciklis a baleset után felírta az autó rendszámát, így a rendőrök vissza tudták hívni az autó vezetőjét a helyszínre. A rendőrségi vizsgálat fogja eldönteni, hogy ki milyen mértékben felelős a balesetért.

Fontos tudni, hogy sérüléssel járó baleset esetén minden esetben kötelező rendőrt hívni a baleset helyszínére, de ez minden olyan esetben is javasolt, amikor nem teljesen egyértelmű a szituáció.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában