Finn módszerrel

2022.09.09. 09:30

Kettőszáz megállított autóvezetőből kettő volt ittas

A Vas megyei rendőrök 2022. szeptember 8-án finn módszeres ellenőrzést tartottak a Körmendi Rendőrkapitányság illetékességi területén. A preventív akció az ittas gépjárművezetők kiszűrésére, ezáltal a közúti közlekedési balesetek megelőzésére irányult.

police.hu

Forrás: police.hu

Az alkalmazott módszer lényege, hogy egy meghatározott útszakaszon a rendőrök minden áthaladó járművet megállítanak és légalkoholmérő használatával ellenőrzik a gépjárművezetőket. Negatív eredmény esetén a gépjármű vezetője azonnal folytathatja útját, így az intézkedés csupán néhány percet vesz igénybe. Pozitív eredmény esetén pedig – az ittasság mértékétől függően – közigazgatási, vagy büntetőeljárást kezdeményeznek a gépjármű vezetőjével szemben.

Az akció ideje alatt 192 gépjárművezetőt ellenőriztek a rendőrök, melynek során kettő esetben mutatott pozitív eredményt az alkoholteszter. A sofőrökkel szemben az ittasság mértékére tekintettel közigazgatási eljárást kezdeményeztek velük szemben. Az egyik ittas sofőr eltiltás hatálya alatt vezetett, ezért őt a Körmendi Rendőrkapitányságra előállították és vele szemben büntetőeljárást is indítottak.     

A Vas Megyei Rendőr-főkapitányság elsődleges feladatai közé tartozik a közúti közlekedési balesetek számának csökkentése, megelőzése, ezért a járművezetők a közeljövőben is rendszeresen számíthatnak hasonló ellenőrzésekre - olvasható a police.hu-n.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában