Baleset

2022.09.19. 14:59

Most öten sérültek meg a hírhedt szombathelyi kereszteződésben - fotók, videó

Horváth Balázs

Fotó: Horváth Balázs

Hétfőn délután egy Citroen személyautó haladt Szombathelyen a Csaba úton, ahonnét balra, a 86-os főútra akart kanyarodni. A sofőr elindult, de nem vette észre a neki balról érkező Seatot, amivel összeütközött. A Seat az ütközés erejétől a szembejövő sávba sodródott, ahol összeütközött a vele szemből érkező Mazda személyautóval. A Mazda végül az árokban állt meg.

A balesetben összesen öten sérültek meg, a Mazdában utazó négy ember és a Seat vezetője is kórházba került, egyedül a balesetet okozó Citroen vezetője szállt ki sértetlenül az autóból. 

A mentés és a helyszínelés idején mindössze egy sáv volt járható, ahol váltakozó irányban haladt a forgalom, a környéken nagy torlódás alakult ki.

Ebben a kereszteződésben rengeteg hasonló baleset történik, tipikusan a Csaba útról balra kanyarodó járművek vezetői nézik el a szituációt és hajtanak ki a főúton érkező járművek elé. Többször volt már súlyos sérüléssel járó és halálos kimenetelű baleset is itt. 

 

 

Ezzel a kereszteződéssel és a nem túl távol lévő áruházak parkolójának kereszteződésével már több alkalommal is foglalkoztunk és a szombathelyi önkormányzatot is megkerestük a témával kapcsolatban. Tapasztalatunk alapján a helyzet nagyon egyszerűen megoldható lenne a Csaba útról a balra kanyarodás megtiltásával, ami szinte semmi kellemetlenséggel és kerülővel sem járna az autósoknak. Bár az önkormányzat válaszában megígérte, de ezidáig fejlemény nem történt a balesetveszély megszüntetésének érdekében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában