Vádemelés

2022.09.14. 09:00

Részegen fejbe rúgta a 91 éves férfit a keszthelyi Fő téren, mert ugatott a kutyája

Részeg férfi támadt idős emberre, mert ugatott a kutyája.

zaol.hu

A támadás pillanata. A rúgástól az idős férfi koponyazúzódást szenvedett

Forrás: Ügyészség

A nemrég vádemelésig jutott történetről dr. Pirger Csaba, a megyei főügyészség sajtószóvivője adott tájékoztatást. E szerint egy 1977-ben született zalaapáti férfi 2022. június 7-én 17 óra körül ittas állapotban a keszthelyi Fő téren töltötte idejét, amikor a közelében lévő padon ülő 91 éves férfi kutyája hangosan ugatni kezdett - írja a zaol.hu

Ez az ittas férfit idegesítette, emiatt kiabálva kérte, hogy hallgattassa el a kutyát, majd miután ez nem történt meg, az állatot az ölében tartó idős emberhez ment, majd hirtelen mozdulattal feléje rúgott. Lábával el is találta az idős, koránál fogva gyenge fizikumú, lassabban mozgó, ezért a támadást elhárítani csak korlátozottan képes áldozata fejét. A megtámadott a bántalmazásban nyolc napon belül gyógyuló sérülést, koponyazúzódást szenvedett.

A Keszthelyi Járási Ügyészség a bűncselekmény elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett könnyű testi sértés miatt emelt vádat a zalaapáti férfi ellen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában