Baleset

2022.09.20. 12:16

Ütközött, majd parkoló autónak csapódott egy piroson áthajtó autó Szombathelyen - fotók, videó

Horváth Balázs

Forrás: Horváth Balázs

Kedden délelőtt egy Fiat személyautó haladt Szombathelyen a Vörösmarty utcában, amikor a sofőr a Szelestey utca kereszteződésében figyelmetlen volt és nem vette észre a jelzőlámpa piros jelzését, így a kereszteződésbe hajtott. Neki balról, a vasútállomás irányából ugyanekkor egy Toyota tanulóautó érkezett, a sofőr és az oktató már nem tudta elkerülni a balesetet, a járművük a Fiat hátuljának ütközött és megpördítette. A Fiat a hátuljával egy parkoló Toyotának csapódott. A balesetben szerencsére nem sérült meg senki.

A mentés és a helyszínelés idején rendőri irányítás mellett haladt a forgalom az érintett kereszteződésben. Ismét sok olyan autós és gyalogos volt, akik nem tudták, hogy rendőri irányítás esetén a rendőri karjelzés felülírja a jelzőlámpák utasításait, így hiába zöld a lámpa, ha a rendőr állj jelzést mutat, akkor meg kell állni. A karjelzések a gyalogosokra és a kerékpárosokra egyaránt vonatkoznak, a gyalogátkelőhelyen is csak akkor lehet átkelni, ha a rendőr szabad jelzést mutat.

Forrás: Horváth Balázs
Forrás: Horváth Balázs
Forrás: Horváth Balázs

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában