Összehangolt akció

2022.10.08. 15:39

Driftelt, majd 100 kilométeres sebességgel száguldozott Kismarton utcáin egy 20 éves sofőr

Országos kampány keretében összesen kilenc alkohol- és kábítószer-vezetőt állítottak meg a rendőrök a péntekről szombatra virradó éjszaka. Összesen 830 járművezetőt ellenőriztek Burgenlandban.

vaol.hu

Forrás: burgenland.orf.at

A legmagasabb értéket Gyanafalva (Jennersdorf) térségében találták: egy 44 éves férfi alkoholtesztje 2,3 ezreléket mutatott. Négy megállított embernél összesen több mint 0,8 ezreléket találtak. Két sofőrrel 0,5 és 0,8 ezrelék közötti tartományban volt az érték. Három másik személyről kiderült, hogy függőséget okozó anyagok károsodtak - közölte az ausztriai közszolgálati média.

A sebességhatárok betartására is odafigyeltek a rendőrök. A rendőrsé tájékoztatása szerint Kismartonban, egy pakolóban a 20 éves sofőr driftelt.  Amikor a rendőrjárőr közeledett hozzá, a sofőr elmenekült. A civil autóval utánainduló járőrök az üldözésekor 100 km/h-nál nagyobb sebességet mértek. Ráadásul abban a zónában egy 30 km/h korlátozás volt érvényben. A 20 éves férfit végül sikerült megállítottani. Elvették a rendszámát és feljelentették.

Összesen mintegy 830 járművezetőt ellenőriztek és 567 alkoholtesztet végeztek el. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában