Baleset

2022.10.17. 11:06

Életveszélyesen megsérült egy elütött biciklis Szombathelyen - helyszíni fotók

Horváth Balázs

Forrás: Horváth Balázs

Frissítve:

Korábban írtuk:

Hétfőn délelőtt súlyos közlekedési baleset történt Szombathelyen, a Bartók Béla körúton, az uszoda közelében, ahol egy biciklist ütött el egy személyautó.

Egy Peugeot személyautó a Kárpáti Kelemen utca irányából balra, a Bartók Béla körútra akart kanyarodni, a sofőr csak lassított az elsőbbségadás kötelező táblánál, majd elkezdett kikanyarodni, de nem vette észre a neki balról érkező kerékpárost. Az autó ütközött a kerékpárral, a kerékpáros hölgy pedig a motorháztetőre, majd az aszfaltra esett. Információink szerint a középkorú nő életveszélyes fejsérülést szenvedett, a mentők hosszú idő után tudták csak annyira stabilizálni az állapotát, hogy kórházba tudják szállítani. A mentőautó a hölgyet eszméletlen állapotban szállították el a helyszínről.

A helyszínen több autóssal és biciklissel is beszéltünk, egyértelműen mindenki azon az állásponton volt, hogy a kerékpársáv felfestése óta életveszélyes lett a közlekedés a Kárpáti Kelemen utca - Bartók Béla körút és a Gagarin utca - Jókai utca kereszteződésében is, a jószándék és a kerékpáros közlekedés segítése pont az ellenkezőjét érte el, sokkal balesetveszélyesebbek lettek ezek a kereszteződések.

A mentés és a helyszínelés idején a Bartók Béla körút érintett szakaszát a Rohonci út irányába teljesen lezárták. Ismét volt olyan autós, aki a rendőri irányítás és a sávban keresztben, megkülönböztető jelzéssel álló rendőrautó mellett elhajtva, a szembejövő sávban kerülte ki a lezárást, és az sem zavarta, hogy eközben majdnem ütközött a szemből érkezőkkel. A Smartot vezető nő alapos fejmosást kapott a rendőröktől.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában