Törvényszék

2022.10.04. 15:50

Halálos fenyegetés a szombathelyi börtönben - Rettegésben tartották rabtársukat az elkövetők

Szombathelyi Törvényszék

Illusztráció

Forrás: Pixabay

A Szombathelyi Járásbíróság folytatólagosan, társtettesként elkövetett zaklatás vétsége miatt a más ügyből kifolyólag jogerős szabadságvesztés büntetését töltő vádlottak közül az I. rendű vádlottat –mint többszörös visszaesőt – 1 év 4 hónap végrehajtandó börtönre, a visszaeső II. rendű vádlottat 8 hónap – szintén végrehajtandó – börtönre ítélte - olvasható a Szombathelyi Törvényszék oldalán.

A tényállás szerint a vádlottakat 2021. február 17-én a Szombathelyi Országos BV Intézet egyik zárkájába helyezték el, velük egy szinten, egy másik zárkában pedig a sértett tartózkodott. A vádlottak 2021. február 18-án délután, amikor sétára indultak, megálltak a sértett, a szabályoknak megfelelően nyitott állapotban lévő zárkájának ajtajában és tőle cigarettát, illetve kávét kértek, a sértett azonban nem adott nekik. Emiatt a vádlottak először szidalmazták a sértettet, majd az I. rendű vádlott azzal fenyegette meg, hogy eltöri az állkapcsát, a II. rendű vádlott pedig azt mondta neki, hogy ha elkapják a folyosón, kibelezik és szétcsapják. 

Ezt követően 2021. február 27-én az I. rendű és II. rendű vádlott ismét sétára indultak, a sértett zárkája előtt megálltak, egyikük kinyitotta a behajtott állapotban lévő zárkaajtót és - korábbi sérelmük miatt - felváltva azzal fenyegették a sértettet, hogy amint elkapják a folyosón megverik, illetve megérdemelné, hogy mindenét elvegyék. A vádlottak ezután továbbra is oly módon tartották félelemben a sértettet, hogy a folyosón elhaladva a zárkája előtt, annak ajtajára ütöttek, vagy a zárkájukból kiabáltak ki a sértettnek, hogy el fogják kapni.

Az ítélet ellen a vádlottak és védőik elsődlegesen felmentés, másodlagosan enyhítés érdekében jelentettek be fellebbezést.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában