Rendőr intézkedés

2022.10.05. 08:06

Hétvégi házban termesztettek cannabis növényeket a szomszédos megyében - fotók

Kifejlett cannabis növényeket, cserépben nevelt töveket és fogyasztásra előkészített, szárított virágokat, levélmorzsalékot, illetve mintegy 140 gramm cannabis magot foglaltak le a nyomozók Mencshelyen.

Police.hu

Forrás: Police.hu

Egy folyamatban lévő büntetőeljárás kapcsán tartottak kutatást a nyomozók 2022. október 4-én egy mencshelyi hétvégi házban, ahol kábítószernövény termesztéséhez használatos, házi készítésű fűtőegységet, párásítót és ventilátorokat, illetve az ezeket az eszközöket elektromos energiával ellátó napelemeket találtak és foglaltak le. A rendőri intézkedéskor egy 42 éves német állampolgárságú férfit elfogtak, aki gyanúsítotti kihallgatásán elmondta, hogy internetes oktatóvideókból tanulta meg az eszközök elkészítését, illetve szintén a világhálóról tájékozódott a növények szakszerű termesztéséről - írja a rendőrség hivatalos oldalán

A férfivel szemben – őrizetbe vétele mellett - termesztéssel, előállítással, az ország területére behozatallal elkövetett kábítószer birtoklása bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folyik büntetőeljárás. Emellett a nyomozók gyanúsítottként kihallgatták kábítószer birtoklása bűntett elkövetéséért a német állampolgár 69 éves élettársát, aki életvitelszerűen a hétvégi házban lakott és tudomása volt a kábítószer termesztéséről. A Veszprémi Rendőrkapitányság kezdeményezi az illetékes ügyészségnél a 42 éves férfi letartóztatásának indítványozását.

Forrás: Police.hu

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában