Ítélet első fokon

2022.10.03. 16:32

Ítélet a diák ügyében, aki megkéselte tanárát a szomszédos megyében

A jedlikes késelő diákot, H. Andrást hétfőn a Győri Törvényszék, mint fiatalkorúak bírósága bűnösnek találta emberölés kísérletében.

kisalfold.hu

Forrás: kisalfold.hu

15.22 - Nem jogerős a döntés

Az elsőfokú bíróság döntése nem jogerős. Dr. Takács Róbert ügyész három nap gondolkodási időt kért. Dr. Faragó Péter ügyvéd védencével egyeztetve az ítélet minősítésének megváltoztatására tett indítványt, miszerint a bűncselekmény nem emberölési kísérlet, hanem testi sértés. Valamint a szabadságvesztés kiszabásának mértékére enyhítésért fellebbezett  - írja a kisalfold.hu.

A bűnügyi felügyelet kérdéséről is dönteni kellett. Az ügyész úgy véli, az öt év súlya miatt fent áll a szökés és elrejtőzés veszélye, ezért a "háziőrizetet" szorgalmazta, míg az ügyvéd a szabadlábra helyezés mellett foglalt állást.

H. András vádlott továbbra is, a másodfokú ítélet meghozataláig bűnügyi felügyelet alatt marad a bíróság döntése szerint, amit a vád és a védelem is tudomásul vett.

13.48 - Ítélet közel három év után

A jedlikes diákot 5 év szabadságvesztésre és 2 év kézügyektől való eltiltásra ítélte első fokon a bíróság, amit fiatalkorúak börtönében kell letöltenie.

A szabadságvesztés felének letöltése után feltételesen szabadulhat. Az ítéletbe beszámítják a 2019. december ötödike és 2020. április huszadika között előzetesben töltött napokat. A fiatalember ezt követően mostanáig bűnügyi felügyelet alatt állt. Ezt is beszámítják az ítéletbe úgy, hogy négy bűnügyi felügyelet alatt töltött nap egynek felel meg a fiatalkorúak börtönében.

A több mint 1 millió forintos bűnügyi költséget is a diáknak kell állnia. Számításaink szerint körülbelül másfél év vár a késelő diákra a fiatalkorúak börtönében. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában