Rendőrségi hír

2022.10.31. 09:38

Ittasan okozott balesetet egy sofőr Vas megyében

A kőszegi rendőrök egy körözött férfival szemben is intézkedtek az elmúlt 24 órában.

police.hu

Forrás: police.hu

A Vas Megyei Rendőr-főkapitányságra a 2022. október 30-án 5 óra és 2022. október 31-én 5 óra közötti időben személyi sérüléssel járó közúti közlekedési balesetről nem érkezett bejelentés. Munkatársaink három, anyagi kárral végződött közlekedési baleset helyszínén intézkedtek.

Az egyenruhások 2022. október 31-én, a délutáni órákban helyszíneltek egy anyagi kárral végződött közlekedési balesetnél Magyarlakon, ahol egy szentgotthárdi lakos a gépkocsijával az út melletti oszlopnak ütközött. Az intézkedés során a sofőrrel szemben alkalmazott alkoholteszter pozitív értéket mutatott, ezért vele szemben további mintavételre is sor került. A 36 éves sofőrrel szemben – vezetői engedélyének elvétele mellett – járművezetés ittas állapotban vétség elkövetésének gyanúja miatt büntetőeljárás indult.

A járőrök a délutáni órákban Körmenden a Rákóczi utcában igazoltattak egy tiszalöki férfit. Az intézkedés során megállapították, hogy a 26 éves férfival szemben a Tiszavasvári Rendőrkapitányság körözést bocsátott ki. Az egyenruhások a körözött személyt előállították és a Főkapitányság fogdájába szállították.

A Vas megyei rendőrök napi szinten intézkednek ittasan közlekedő, vagy ittas állapotban balesetet okozó sofőrökkel. Nem lehet elégszer hangsúlyozni azt, hogy aki ittasan vezet, nemcsak önmagát veszélyezteti, hanem esetleges utasait, valamint a közlekedés más résztvevőit is.

A Vas Megyei Rendőr-főkapitányság felhívja a figyelmet arra, hogy a balesetek megelőzése csak közös felelősségvállalás alapján lehetséges, azok elkerülése érdekében minden közlekedésben résztvevőnek be kell tartania a közlekedési szabályokat - olvasható a police.hu-n.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában